Dødsbo Nordsjælland

MHC Law arbejder med arv og dødsbo på Sjælland – særligt Nordsjælland.

Dødsbo Nordsjælland - Få Juridisk hjælp til afvikling af dødsbo

Når ens kære går bort, skal man som efterladt forholde sig til en lang række juridiske problemstillinger – samtidig med at sorgen over tabet fylder. Her kan det i den grad betale sig, at søge juridisk vejledning og professionel afvikling af dødsboet, så I istedet kan fokusere på alt det nære.

MHC Law håndterer dødsbo på hele Sjælland

Et dødsbo kan variere meget i størrelse og indhold. Uanset omfanget, medfølger imidlertid altid et væld af opgaver, som skal afvikles inden for det første år. De efterladte skal både sørge for, at udforme en åbningsstatus (en samlet liste over dødsboets indhold), stå for salg af ejendom og ejendele, få afviklet værdipapirer, holde kontakten til SKAT på vegne af dødsboet, udfærdige den endelige bo-opgørelse samt betale den rette arveafgift. Dertil kommer alle de øvrige opgaver, som at opsige afdødes abonnementer, betale ejendomsskatter, tømme dødsboet m.m. Et omfattende arbejde – både juridisk og følelsesmæssigt. Derfor kan det være en stor hjælp, at få hjælp og vejledning af en erfaren advokat.

Dødsbo ved privat skifte

I forbindelse med dødsfald, vælger langt de fleste familier at afvikle dødsboet som et privat skifte. Alternativt kan dødsboet også afvikles offentligt ved hjælp af en bo-bestyrer, en fast dødsboadvokat, som skifteretten udpeger. Erfaringen viser imidlertid, at det oftest er meget billigere at vælge privat skifte, også ved brug af egen advokat. For skifterettens bo-bestyrer skal ikke konkurrere med andre advokater. Derudover tages der ikke særlige hensyn til de efterladte. Ved offentligt skifte er det dødsboet, som er i centrum, ikke de efterladte.

Vælger I i stedet selv at afvikle dødsboet, eller få hjælp af en advokat, skal den pågældende advokat konkurrerere på pris, service og erfaring. I får juridisk støtte og personlig rådgivning tilpasset jeres individuelle behov og ønsker, og finder hurtigere vejen igennem den juridiske jungle.

Lad MHC Law administrere dødsboet

Hos MCH Law er mennesket i centrum. Vi har mange års erfaring med behandling af dødsbo, og kan derfor guide vores kunder sikkert igennem de juridiske og følelsesmæssige strabadser, som afviklingen af et dødsbo medfører. Vi ved hvilke regler og deadlines, I skal overholde, og kan administrere kontakten med SKAT, banker og øvrige administrative instanser.

MHC Law tilbyder flere forskellige samarbejdsaftaler tilpasset kundernes individuelle ønsker og behov. Vi kan tilbyde en samlet løsning, hvor vi står for alt. Det betyder at MHC Law, udover at stå for alt det juridiske, også hjælper jer med at håndtere alt det praktiske. Det kan både være salg af bolig, opsigning af abonnementer, betaling af regninger, tømning af dødsbo osv.

 

Vi kan også udforme en skræddersyet aftale, hvor opgaverne fordeles imellem os. MHC Law står for alt det juridiske, mens I selv tømmer dødsboet, sælger det der skal sælges m.m. Uanset hvilken løsning I vælger, får I professionel vejledning og hjælp til afvikling af dødsbo fra A til Å.

Lad MHC Law gøre det, vi er bedst til: at sikre vores kunder juridisk og økonomisk under afvikling af et dødsbo. En investering som betaler sig – både psykisk og økonomisk.

Sådan foregår samarbejdet med MHC Law

Hos MHC Law starter vi altid med et indledende møde. Her taler vi jeres ønsker og forventninger igennem, og giver jer den nødvendige juridiske rådgivning. Herefter finder vi i fælleskab den bedste samarbejdsmodel, tilpasset jeres individuelle behov. Dernæst åbner vi, med jeres tilladelse, en bankkonto, så vi alle kan holde løbende styr på økonomien. MHC Law hjælper blandt andet med at betale regningerne, ejendomsskatten, forsikringerne mv. Slutteligt sørger vi også for, at I betaler den rette brugerafgift, hverken mere eller mindre. En disciplin, som kræver rigtig meget erfaring inden for afvikling af dødsbo.

Lad MHC Law sikre jeres rettigheder, så I kommer igennem den svære tid, på ordentlig vis. Vi ved hvilke tandhjul, vi kan dreje på, for at sikre vores kunder de bedste løsninger. Lad os hjælpe jer igennem den svære tid, så I lettere kan komme i mål med afviklingen af dødsboet.

Hvornår kan I vælge privatskifte?

Ønsker I ikke at få tildelt en offentlig bo-bestyrer af skifteretten, kan I enten selv stå for hele arbejdet, eller få hjælp af en erfaren advokat til dødsboafviklingen. For at kunne gennemføre et privat skifte, skal følgende detaljer imidlertid være på plads:

  • Den afdøde skal ikke have angivet ønske om, at dødsboet skal afvikles af en udpeget bo-bestyrer
  • Alle arvingerne skal være enige om, at dødsboet behandles privat
  • Hvis gælden ikke er større end formuen. Ønsker arvingerne derfor at behandle dødsboet selv, skal de erklære, at dødsboets indhold kan dække samtlige gældsforpligtelser
  • Hvis ALLE arvingerne er enige om behandlingen af boet inkl. fordeling og salg af afdødes samlede formue og egendele
  • Hvis der er mindst én myndig og solvent arving, som kan stå for behandlingen
  • Hvis umyndige (enten pga. alder eller sygdom) arvinger repræsenteres af myndig værge
  • Hvis mindst én arving har bopæl i Danmark. Er det ikke tilfældet, skal der stilles sikkerhed for betalingen af bo-afgifter m.m. Bor én af arvingerne i udlandet, kan en anden arving imidlertid godt repræsentere vedkommende